Detail Beelddocument Gazelle

Titel: Stempelklok kantoorpersoneel
Deelcollectie: Bedrijf
Objectnummer: 000978
Objectcategorie: Foto
Objectnaam: Werkvloer
Beschrijving: Uit het personeelsblad Gazelle klanken van oktober 1961:
Enkele weken geleden werkte plotseling de stempelklok voor het kantoorpersoneel niet meer. De technische dienst werd gewaarschuwd, en het bleek dat "iemand" door de sleuf een stukje kauwgum had gewerkt, waarvoor blijkbaar in zijn (of haar) mond geen plaats meer was. Dit zult U thuis b.v. in de keukenklok niet proberen, want dan gaat deze kapot. Welnu, de stempelklok ging ook kapot en zelfs de technische dienst van I.B.M. moest er aan te pas komen. Degene die dit gedaan heeft, blijft natuurlijk buiten schot, maar nu is het zo leuk, dat deze persoon wèl dit blaadje onder ogen krijgt! En daarom even een persoonlijk woord: Krijgt U nu weer van deze neigingen, dan moet U het echt anders doen! Dan stopt U weer dit stukje kauwgum in de klok en dan blijft U er bij staan en dan zegt U, als iemand wil stempelen: "Je kunt nu lachen, want ik heb er kauwgum ingestopt!"
Vermoedelijk krijgt U dan van Uw superieuren een enorme uitbrander, en vermoedelijk begrijpt U dan helemaal niet waarom U die uitbrander krijgt, maar daarover moet U zich dan geen zorgen maken, want dat vindt dan zijn oorzaak in uw intelligentie-peil.
Maar dan hebt U in ieder geval in zoverre gewonnen, dat U dan niet meer een stiekemerd bent! Want voor deze daad kan echt niemand respect hebben"
Periode: 1961
Gerelateerde objecten: 000119- Gazelle klanken 10e jaargang no. 5

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.