Detail Beelddocument Gazelle

Titel: Oorspronkelijk fabrieksgebouw
Deelcollectie: Bedrijf
Objectnummer: 000965
Objectcategorie: Foto
Objectnaam: Gebouw
Beschrijving: Beschreven in het personeelsblad Gazelle klanken van december 1963:
Geheel links: de frame-bouwerij. De toenmalige hoofdingang (waar het jongetje met de fiets staat) is tot op heden nog intact gebleven. Geef uw ogen maar eens de kost als u van de lichthal naar de monsterzaal loopt!
Misschien kunt u zich hierdoor ook een beter beeld vormen van de ligging van "het oude kantoor" in die dagen. Links van de hoofdingang een ontvangstkamertje - rechts de afdeling inkoop (let op de keurige witte gordijntjes).
Daarnaast de woning van "werkmeester Kuiper". De magazijnen bevonden zich boven deze ruimtes. Gaan we nog meer naar rechts dan zien we een gebouw dat iets verder naar achteren ligt. Het gedeelte links van de pijl bestaat nu nog: het is de plaats waar thans de rijwielen worden geladen, voor zover ze per auto worden vervoerd (rechts van de monsterzaal dus). In dit gedeelte zetelde destijds de portier - hier bevond zich toen de ingang voor het fabriekspersoneel.
Het gedeelte rechts van de pijl is tijdens de laatste oorlog door bombardementen zwaar beschadigd en daarna afgebroken (inclusief de villa op de voorgrond).
Toen deze foto werd genomen was dit gedeelte nog een zelfstandige lakfabriek. Deze ging echter in 1904 over de kop, waarna het pand met de bijbehorende villa werd aangekocht. Deze villa is later de directeurswoning geworden en jarenlang bewoond geweest door de familie Kölling.

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.